В добричкия зоопарк чакат пристигането на мечката
В добричкия зоопарк чакат пристигането на мечката / Дарик Добрич

Дългоочакваното заселване на мечка в добричкия Център за защита на природата и животните ще се състои в сряда тази седмица, съобщиха от общината. Животното идва от Швейцария и е подарък от дългогодишните партньори на зоопарка "Про Зоо" от град Шафхаузен, с чиято помощ е изградено цялото съоръжение.

На мечката са изготвени всички митнически документи, съобщи кметът, транспортът се поема също от швейцарската страна. Животното е от женски пол и ще се настани в изграденото специално за него леговище в зоопарка, което се простира на няколко декара. С мечката ще пристигне и гледач, чиято основна работа ще бъде да обучи до 2 август т.г. своя колега в добричкия зоопарк как да се грижи за новия обитател.

От общината отбелязаха, че животното се храни по точно установен начин и екипът ще бъде строго контролиран в отглеждането от швейцарските партньори, като два пъти годишно ще се изпращат писмени отчети.

Кметът се надява новата атракция в Центъра за доведе още повече посетители, както и да провокира желание за осиновяване на животни от зоопарка, с което да се подпомогне тяхното отглеждане и прехрана.

В добричкия зоопарк чакат пристигането на мечката
netinfo