Общо 377 служители на Министерството на вътрешните работи са ангажирани с охраната на изборните помещения в област Добрич, се съобщава в сайта на Областната дирекция. Сред тях са 107 служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, 14 - служители на Гранична полиция и трима - служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. За опазване на обществения ред в изборния ден са командировани допълнително три екипа на Зонално жандармерийско поделение – Варна. 

През изминалата нощ няма регистрирани престъпления и инциденти, свързани с охраната на изборните места. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на Районната избирателна комисия и секционните избирателни комисии (СИК).

Избори 2022: България гласува

И днес служители на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОД на МВР – Добрич издават удостоверения на граждани, които са изгубили или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас. 

От Областната дирекция напомнят, че в изборните помещения не се допускат лица, които носят оръжие и други опасни за живота и здравето на околните предмети или с поведението си накърняват добрите нрави. Използването на мобилни телефони, фотоапарати и друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане начина на гласуване са забранени, както и изнасянето извън избирателните секции на избирателни кутии, списъци или бюлетини от гласоподаватели или след приемането им от СИК.   
БТА