Ути Бъчваров нахрани със здравословни манджи малчугани от Добрич
Ути Бъчваров нахрани със здравословни манджи малчугани от Добрич / Дарик Добрич
Ути Бъчваров нахрани със здравословни манджи малчугани от Добрич
42278
Ути Бъчваров нахрани със здравословни манджи малчугани от Добрич
  • Ути Бъчваров нахрани със здравословни манджи малчугани от Добрич

Телевизионната звезда Ути Бъчваров готви на живо за учениците от ОУ „Христо Смирненски” в Добрич. Кулинарното шоу се проведе по обед в двора на училището и бе подарък за първото място, което добричките ученици спечелиха в първата по рода си в България Олимпиада по здравословно хранене.

 

Деца от 9 до 11 години от над 140 български училища са участвали в олимпиадата, чийто основен организатор е Министерство на образованието, младежта и науката, съобщи Ути Бъчваров. Състезанието се проведе в началото на месец май, а добричките ученици са регистрирали най-много посещения и верни отговори на тестовете в сайта на олимпиадата.

Специално за победителите от Добрич Ути Бъчваров сготви здравословно меню от салата, пълнозърнеста паста, 5-килограмова пъстърва и 5-килограмово кюфте. Той се снима за спомен с малчуганите и раздаде автографи на многобройните си фенове.

 

 

„Надявам се, че олимпиадата ще продължи да се развива и ще се превърне в поредица от срещи с деца от цяла България” – заяви Ути Бъчваров. Той напомни на децата, че здравословното хранене не е забранителен режим, а тъй наречената джънк фууд или храна на боклуците рано или късно дава отражение върху здравето ни.

Чуйте още какво каза телевизионната звезда за гостуването си в Добрич и за здравословното хранене пред микрофона на Таня Топалова в звуковия файл: