Търсят дарители за новия храм в село Малина
Търсят дарители за новия храм в село Малина / Дарик Добрич, Община Генерал Тошево

Църковното настоятелство при храм "Света Троица" в Добрич се обръща с апел към добруджанци да подпомогнат изграждането на новия храм в село Малина, община Генерал Тошево. Това съобщи за Дарик отец Петър Димитров. В селото никога досега не е имало църква, но има място, което е определено за целта, поясни свещеникът. Новият храм ще носи името на Свети пророк Илия. Той вече има положени основи. Първата копка бе направена на 2 август 2014 г.

Не събираме пари, поясни отец Петър, решихме да приемаме само материали. Всеки, който желае да помогне, може да се обърне към него в храм "Св.Троица" и ще му бъде предоставена количествено-стойностна сметка за строителството. Разходите се очаква да достигнат 170 000 лева. Досега няколко големи фирми от Добрич и дарител от селото са помогнали, каза отец Петър. Вече е осигурен бетонът за цялата сграда, както и куфражът. Нужни са материали за изолацията, арматура и др.

От настоятелството се надяват сградата на храма в Малина да бъде готова до октомври т.г., след което ще се набират дарения за обзавеждането - иконостас, икони, църковна утвар. В селото живеят около 120 души, но църквата ще бъде посещавана от хора и от съседните населени места, споделя свещеникът.

Търсят дарители за новия храм в село Малина
netinfo