/ Двореца
Почитателите на джаза и на гениалния Теодосий Спасов ще могат да се насладят на неговото изкуство на 6 юни от 19 часа в Каменната зала в КЦ „Двореца” в Балчик.

"Двореца” взе участие в петото издание на Европейския панаир на замъците и дворците

В събрания от него „Теодосий Спасов фолк квинтет“ свирят още Пейо Пеев (гъдулка), Иван Георгиев (гайда), Генадий Рашков (тъпан) и Християн Цвятков (китара).

Спасов и неговите музиканти ще изпълнят смесица от джаз, фолк и етно, плюс народни песни, претворени в стилистиката на джаза - нещо, което е част от сценичните му изяви по какъвто и да е повод.

"Двореца" в Балчик кани на изложба и концерт в Нощта на музеите

Ще звучат предимно хумористични парчета, по пример на самото име на квинтета „О` майно хоро“ - каламбур между прилагателното „омайно” и израза „майно, майна”, употребяван масово от жителите на Пловдив. Това е и своеобразна носталгична препратка към студентското минало на Спасов, завършил тамошната Академия за музикално и танцово изкуство.

„Кавалджията на света” и неговият Фолк проджект бенд са в състояние да изправят на крака интернационална публика. Техните завладяващи изпълнения, наситени с богатата чувственост на традиционните български музикални инструменти, докосват и най-съкровения вътрешен мир на слушателите. Музикантите умело ще ви поведат през всички емоционални състояния, за да ви екзалтират с магията от звуци, която създават.

Входът е свободен.