Съпрузи получиха условни присъди за кражба на хранителни продукти от ресторант
Съпрузи получиха условни присъди за кражба на хранителни продукти от ресторант / Окръжен съд Добрич - Пресцентър

Районен съд – Балчик наложи условни наказания на съпрузи от Добрич, присвоили хранителни продукти от ресторант. Двамата са признати за виновни в това, че на 03.06.2008 г. в курортен комплекс, са присвоили хранителни продукти на стойност 631 лв., собственост на туристическа фирма.47-годишната жена е извършила деянието в качеството си на длъжностно лице – управител на ресторант в съучастие с главния готвач на заведението, а съпругът й е подпомагал престъпните й действия в качеството му на стоковед.

Р. М. е осъдена на 1 година условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Съпругът й - Р. Ил. получи наказание 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от 3 години.

Присъдата подлежи на обжалване  и протест пред Окръжен съд  – Добрич в 15-дневен срок.

Пресцентърът на съдилището припомня, че според обвинителния акт Р. М. е работела като управител на ресторант в курортен комплекс, а съпругът й като стоковед в същия комплекс. По същото време като главен готвач във въпросния ресторант работела Ст.Ст. от Добрич, която е осъдена като съизвършител и помагач в деянието.

На 02.06.2008 г. по разпореждане на управителя на ресторанта, главната готвачка извадила кашон с около 30 кг свински котлети, кашон с 20 кг свински врат и 4 пакета пилешко  бон филе, както и кашон с пилешко бон-филе със сусам, който бил предаден на главния готвач на друг хотел.

На 03.06.2008 г. сутринта било разпоредено на транжора да обезкости котлета. В началото на вечерята управителката на ресторанта извикала главната готвачка, слезли до складовете, откъдето взели 2 пакета леща и 2 пакета бисерен ориз, 2 пакета пушен кашкавал, голяма пита кашкавал и 6 опаковки от по 3 консерви с риба. Р. М. оставила продуктите в стаята на главния готвач и я помолила, синът й да ги откара до дома им в Добрич.

Същата вечер Р. М. Р. разпоредила  на главната готвачка да отиде в  транжорната и да опакова транжираното месо. Месото било прибрано в чанти, които били занесени до паркираната на паркинга до хотела кола, управлявана от сина на готвачката.

Автомобилът бил спрян  за полицейска проверка, при която са открити торбите с хранителни продукти.