Връчване на наградите - 2017 г.
Връчване на наградите - 2017 г. / Дарик Добрич
Започна събирането на предложения за удостояване с Годишните награди „Добрич“ в областта на културата и науката. Отличията се връчват от Община град Добрич по повод 1 ноември - Ден на народните будители.

До 20 септември 2018 година всеки има възможност да представи писмено мотивирани предложения до кмета на Община град Добрич за носители на Годишните награди. Те ще се присъдят за постижения през периода от 1 септември 2017 г. - 1 септември 2018 г.

Стартира надпреварата за Годишните награди в туризма - очакват предложения до средата на октомври

Могат да се направят и предложения за член на комисията по оценяване и присъждане на наградите, уточняват от общината. Предложенията се подават лично в Община град Добрич-Център за услуги и информация, или на e-mail: dobrich@dobrich.bg.
           
Годишните награди „Добрич“ се връчват всяка година и имат за цел да удостоят с публично признание творци, учени и дейци на изкуството и културата от град Добрич за ярки постижения и принос в развитието на сценичните изкуства, визуалните изкуства, културното наследство, книгите, четенето и библиотеките, медиите и науката.

Правилникът за присъждане на Годишните награди бе приет с решение на Общинския съвет на Добрич от юли 2014 година.