България лого
България лого / Министерство на туризма
Стартира надпреварата за третите Годишни награди в туризма. „Да получиш приз от тези награди е признание и редица общини и управители на атракции вече заявиха своя интерес. Това се доказва и от факта, че участниците в конкурса ежегодно се увеличават“, отбеляза министърът на туризма Николина  Ангелкова. През миналата година в надпреварата се включиха повече от 140 участници, а гласувалите бяха близо 95 хиляди.
 
Министърът призова всички общини и туристическия бранш да участват активно в състезанието, тъй като това е добър начин да представят резултатите, които са постигнали през миналата година.

Албена с награда от Министерството на туризма за „Специализиран туризъм“ 
 
И тази година кандидатурите за Годишните награди в туризма ще се подават в професионални и журналистически категории, ще има и обособена група за общини. Общо категориите са 16, кандидатства се онлайн на платформата www.tourismawards.bg.Там са описани подробно и всички условия, на които е необходимо да отговарят участниците.
 
Всички желаещи ще подават своята кандидатура до средата на октомври. След това кандидатите, които отговарят на критериите, ще бъдат обявени на сайта на наградите и за тях ще започне гласуването. Чрез онлайн вот ще се избират победителите във всяка категория. Призьорите ще бъдат обявени на официална церемония през декември.

Община Каварна получи отличие за морски туризъм
 
Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), но може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Подобни опити ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат. Конкурсът вече става традиция, очаквам и тази година оспорвана надпревара и в края й да отличим най-забележимите постижения в сектора, заключи министърът.

Изтича срокът за гласуване за Годишните награди в туризма, вижте кои са номинациите от област Добрич 

Миналата година за от област Добрич имаше няколко предложения за наградите – за обекти, събития и др. Курортът Албена спечели награда в категорията "Специализиран туризъм".

Община Каварна получи отличие за морска община за 2016 година.

Категориите, за които може да се подават заявления за участие, са:

1.         „Туристическа атракция/обект“;

2.         „Туристическо събитие“;

3.         „Духът на България“;

4.         „Специализиран туризъм“;

5.         „Туристическа дестинация“;

6.         „Иновации“;

7.         „Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медия“;

8.         „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“;

9.         „Журналистически материал на тема туризъм в България в интернет блог“;

10.       „Журналистически материал на тема туризъм в България в радио“;

11.       „Журналистически материал на тема туризъм в България в телевизия“;

12.       „Община за планински туризъм“;

13.       „Община за морски туризъм“;

14.       „Община за балнео- и СПА туризъм“;

15.       „Община за културно-исторически туризъм“;

16.       Голямата награда - „Изборът на българите”, се определя сред всички обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.