Електронен прием в ДГ чрез сайта на общината
Електронен прием в ДГ чрез сайта на общината / Дарик Добрич
Община Добрич стартира успешно от днес електронния прием на деца в детските градини. Първото заявление по електронен път е регистрирано в 10:02 часа. За първия един час са регистрирани 108 заявления.

Към 12:00 ч. регистрираните заявления са 142. От тях 83% са регистрирани по електронен път и 17% на място в детска градина. До ранните следобедни часове броят на заявленията за регистрация нарасна до 166.

Приемът по електронен път се осъществява за първи път и цели да улесни родителите при кандидатстване в  желаното детско заведение. С въвеждането му Община град Добрич предоставя поредната е-услуга за гражданите. Системата дава възможност да се кандидатства за не повече от три желания. При условие, че няма свободни места в първата градина,  се преминава към следващото желание.

Статистиката сочи, че родителите са запознати с новата услуга на Община Добрич и използват активно електронната система за регистрация на своите деца. При успешна регистрация се получава регистрационен номер, парола за достъп до родителския профил в сайта за прием и има възможност за съхраняване или печат на регистрираното заявление. След приключване на регистрацията системата се затваря. Приетите деца трябва да се запишат на място в детското заведения, за което са класирани със съответните документи, доказващи критериите.

Непотвърдилите в срок деца отпадат от следващи класирания и е необходима нова регистрация. На територията на Община Добрич функционират 17 детски градини.

Стартът на електронния прием в детските ясли ще бъде на 04 април  в 10:01ч.