Заседание на Областната комисия по безопасност за движение по пътищата
Заседание на Областната комисия по безопасност за движение по пътищата / Областна администрация Добрич
По-малко са жертвите, но нивото на пътния травматизъм се запазва
Лек спад на тежките пътно-транспортни произшествия е регистриран през първата половина на 2017 г. в Добричка област и намален брой на загиналите и ранените вследствие на пътни инциденти, спрямо същия период на миналата година. Данните бяха отчетени на днешното заседание на Областната комисия по безопасност за движение по пътищата от главен инспектор Жулиян Минев - началник на сектор Пътна полиция. Той информира обаче, че нивото на пътен травматизъм се запазва. Отчита се увеличен интензивен трафик по път I-9, както и по второкласната пътна мрежа в областта. В тази връзка и със започналия ремонт на пътя Варна-Добрич, от Пътна полиция припомнят, че е създадена временна организация на движение.

От Областно пътно управление съобщиха, че е пред финализиране съоръжение до село Одърци, с което ще се преустанови наводняването на участък от пътя Добрич–Албена. От ведомството искат съдействие от общините за справяне с крайпътните търговци, които нарушават нормативната уредба с изнасяне на търговски маси на неподходящи места по пътищата и създават сериозни предпоставки за произшествия.

Постъпили са искания от селата Карапелит и Хитово за създаване на изкуствени неравности за ограничаване на скоростта, докладваха на заседанието от община Добричка. От Община Шабла информираха, че е спрян за движение на леки автомобили пътят Горун-Тюленово, поради лошото му състояние. За подмяна на пътни знаци, поставени огледала, рехабилитация на пътища и паркинги докладваха от община Балчик.
Заместник областният управител Красимир Николов обърна внимание, че на територията на Община Тервел все още има пътни табели със старото име на град Добрич – Толбухин, и изиска да се предприемат стъпки за тяхното обновяване.