СК "Алексия" - Добрич
СК "Алексия" - Добрич / СК "Алексия"
Добричлии се завърнаха с три златни и три сребърни медала от Световното първенство по танцово изкуство в Пореч, Хърватия
Спортен клуб „Алексия” – Добрич отново затвърди позицията си на един от най-добрите танцови клубове в света. Талантливите възпитанци на „Алексия” се завърнаха с три златни и три сребърни медала  от Световното първенство по танцово изкуство в град Пореч, Хърватия.

„Тепърва ще си правим равносметка какво успяхме да постигнем. Конкуренцията бе убийствена. За мен много важно бе, че за първи път се явихме на това първенство с малки деца, след като изпратихме едно звездно златно поколение. Така че успехът ни наистина е много голям и това е заявка, че имаме ново поколение от талантливи деца в Добрич, които  занапред  ще показват какво могат и с които се гордеем” – коментира в ефира на Дарик треньорът и ръководител на СК „Алексия” Севдалина Мавродиева – Нейкова.

Първи места са са спечелили танците  "Кристали", "Прилепи"  и "Зъбни колела". На второ място журито е класирало танците "Водни Лилии" и "Apple party”, както и соловото  участие на Деляна Ивелинова. 

Общо 3 хиляди танца от 19 държави са били допуснати до финал на Световното първенство тази година. От тях само 20 хореографии са участвали в Гала концертът. Танцьорите от Добрич за трета поредна година са участвали в Гала вечерта, което е невероятно постижение за всеки танцов клуб, като този път са представили  композицията „Зъбни колела”, разказа още Севдалина Мавродиева.

В тазгодишното Световно първенство по танцово изкуство в Пореч - Хърватия са участвали 7 хиляди състезатели от 55 държави. СК”Алексия” се е представил с 50 от своите възпитаници, на възраст от 5 до 18 години.