Ще учредяват Българска Мажоретна Асоциация в Добрич
Ще учредяват Българска Мажоретна Асоциация в Добрич / netinfo

Международният мажоретен фестивал „Златен помпон", който традиционно се провежда в курорта „Албена" и Добрич е включен в  календара на Международната Мажоретна Асоциация /International Majorettsport Аssociation - IMA/ за 2010 година, съобщиха организаторите на проявата. Това стана възможно след като България бе приета за член на Международната Мажоретна асоциация на заседание на Управителния съвет на асоциацията, проведено  в края на октомври в Унгария. Страната ни вече има и своя уеб-страница със статута на фестивала в сайта на IMA.

Поканата за  членство е била отправена към организаторите на Международния мажоретен фестивал „Златен помпон" Албена-Добрич лично от Вицепрезидента на Хърватската Мажоретната Асоциация Желка Банович, която беше почетен гост на тазгодишното седмо издание на фестивала.

Членството на България в такава престижна Международна асоциация ще даде възможност на изявени български състави да представят страната ни в чужбина, а също и много мажоретни състави от страните членки на IMA да бъдат гости на  Добрич и курорта „Албена", смятат организаторите на „Златен помпон".

На 7 януари 2010 година в Добрич е насрочено събрание по учредяването на Българска Мажоретна асоциация. Като почетни гости са поканени кметът на Добрич - Детелина Николова - патрон на фестивала „Златен помпон" и Желка Банович - вицепрезидент на Хърватската Мажоретна асоциация.