/ Дарик Добрич - архив
Ремонтите са за над 500 хил.лв., депутати от ГЕРБ съдействали за тях
С активното съдействие на народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и Пламен Манушев бяха осигурени средства от Министерството на културата за ремонт на покривите на двата театъра в Добрич.

Проектите получиха подкрепата на министър Боил Банов и неговия екип и след проведени процедури по Закона за обществените поръчки са сключени договори за изпълнение на ремонтните дейности.
 
Усилени ремонти на училища и детски градини текат дни преди началото на новата учебна година

До дни се очаква да започнат работите по основния ремонт на покрива на Държавен куклен театър „Дора Габе”, съобщи директорът му Петър Петков. Стойността на договора е близо 120 000 лева, с ДДС. Срокът на изпълнение е два месеца.

Покривът на културния институт не е ремонтиран повече от 15 години, като последно е извършен частичен ремонт. Сега там се реализира и ново конструктивно решение, което ще реши досегашните проблеми с навлизането на влага в сградата.
 
На стойност 420 000 лева с ДДС възлиза ремонтът на покрива на Драматичен театър „Йордан Йовков”, който тази година чества 90 години от основаването си. Там се извършва основен ремонт на над 4 000 кв. м покрив с хидро- и топлоизолация.

Срокът на изпълнение е 90 дни, информира директорът му Иван Мандев. Основен ремонт на покрива на театъра се извършва за първи път от построяването на сградата през 1981 година.

Поетапно ще се търси решение и за осигуряване на средства за изграждане на отоплителна инсталация.