Община Шабла се побратимява с италиански град
Община Шабла се побратимява с италиански град / Дарик Добрич
Община Шабла се побратимява с град Сан Чезарио, Италия. На днешната сесия на общинския съвет на морския град предложението трябва да бъде ратифицирано.
 
Сан Чезарио е пристанищен град в Южна Италия със сходни природни дадености с Шабла. Населението му е около 10 хиляди души, каза пред Дарик кметът на Шабла Мариян Жечев. Градчето имало красиви скалисти брегове, като Тюленово.
 
Инициативата за побратимяване идва от италианската страна и е отпреди няколко години, когато двете общини са контактували във връзка с европейски проекти. Управата на Сан Чезарио вече е взела официално решението за побратимяване, въпреки че в Италия процедурата е по-сложна и минава през тяхното външно министерство. Двата града все още не са си разменяли официални делегации, но предстои това да се случи след днешната сесия в Шабла.

Община Шабла ще си сътрудничи с полската Терешим
 
На нея ще бъдат разгледани и докладни записки за определяне статут на защитено училище в община Шабла, утвърждаване на маломерни паралелки в средно училище „Асен Златаров“ – Шабла, за учебната 2017/2018 г. и определяне статут на средищни училища в община Шабла.

Община Шабла организира акция за почистване на новата гора до Фара