Ремонтират пътища в община Ген.Тошево по трансграничен проект
Ремонтират пътища в община Ген.Тошево по трансграничен проект / Община Ген.Тошево - архив

Стартираха дейностите по проекта „„Рехабилитация и модернизация на пътища в Негру Вода и Генерал Тошево”, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 г.

Проектът е инициатива на кметство Негру Вода от Румъния и община Генерал Тошево и се явява продължение на приключилия преди две години проект със същия румънски партньор, информираха от добруджанското кметство. Общата стойност на дейностите е 4 815 227 евро, от които 1 161 217  евро са за българската община.

Целта на проекта е рехабилитация и модернизация на пътища в Негру Вода и Генерал Тошево, като от българска страна ще бъдат рехабилитирани отсечки в селата Сноп и Градини. Ще бъде закупено и офис оборудване за двата партньора. Изпълнението на дейностите ще допринесе за разнообразяването на отношенията между общностите и икономиките на границата между Румъния и България, за стимулиране на съвместното икономическо и социално развитие, чрез увеличаването на взаимния обмен във всички сфери на дейност, уточняват от община Ген.Тошево.

Проектът ще приключи на 22 декември 2015 година. Той се явява трета съвместна дейност между двете гранични общини, която те реализират в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 г.