Психолог: В семейството на младежа, посегнал на родителите си, е имало насилие
Психолог: В семейството на младежа, посегнал на родителите си, е имало насилие / Novanews.bg

Съдът остави в ареста 18-годишния Димитър Балабанов, който уби баща си и преби почти до смърт майка си. Родителите завели Димитър в Добричката болница, защото имал неадекватно поведение. Нанесъл смъртоносен удар на баща си със саксия по главата, майката също е пребита и лекарите продължават да се борят за живота й.

Вероятно е младежът да е приемал наркотици, анаболи или други субстанции, предизвикали агресията. Самият той твърди, че баща му го е тъпкал с наркотици. Лекарите трябва да установят и дали Димитър има психично заболяване, посочва Нова телевизия.

„При анаболните стероиди крайният ефект е повишаване на нивата на тестостерона. Това би могло да отпуши такава агресия, но в никакъв случай не може да я предизвика, а да я засили, ако тя е налична", коментира в „Здравей, България" криминалният психолог Тодор Тодоров. „За да се случи това, по този начин - явно в това семейство има някаква история на насилие".

Твърде вероятно е в малък град скандалите и агресията да са били прикривани от останалите, смята Тодоров. "Така или иначе случилото се показа недвусмислено, че в това семейство е имало сериозни проблеми".

По думите на специалиста приемането на марихуана, което потвърдиха медицинските изследвания, не може да отпуши избухването на Димитър. Поведението му може да бъде обяснено, но не и оправдано с това, че е приемал наркотици, отбеляза психологът. Според Тодоров това, че младежът обвинява баща си, че го е тъпкал с наркотици, показва колко безскрупулен е той и че иска да се спаси. /Нова телевизия