Детска площадка
Детска площадка / Дарик Добрич
Кметът ще открие новите съоръжения на Велики четвъртък
Готови са двете нови детски площадки по улица „Хан Тервел“, известна като Рилските блокове. Площадките се намират в двете междублокови пространства, които се благоустроиха с общински средства в размер на 40 000 лева, съобщават от община Добрич. Оформени са алеите, направени са настилки от плочи, изградени са стълби.

За озеленяването на пространствата се погрижи Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“. Едната площадка е предвидена за най–малките добричлии, а другата - за деца от 3 до 12 години. И двете площадки са нови придобивки за живеещите в района и ще радват децата и техните родители. Те са оборудвани с нови съоръжения, оградки, ударопоглъщащи настилки, пейки.

Средствата за площадките в размер на 31 000 лева се осигурятват от „Есетере България“ЕООД, които са едни от големите инвеститори в района. Кметът на Добрич Йордан Йорданов и неговият екип ще продължат да залагат на публично – частното партньорство между местната власт и бизнеса с идеята това да се превърне в традиция.      
           
Площадките ще бъдат официално открити на Велики четвъртък – 13 април, от 18 часа от кмета на Добрич Йордан Йорданов.