Община Добрич приема номинации за годишните награди
Община Добрич приема номинации за годишните награди / Дарик Добрич
В община Добрич вече се приемат предложения за носители на годишните награди „Добрич”. Номинациите трябва да се представят писмено със съответната мотивация в срок да 20 септември до кмета на общината или на e-mail: hd.dobrichbg@gmail.com. Приемат се и предложения за членове на комисията по оценяване и присъждане на наградите.
           
Годишните награди в областта на културата и науката „Добрич” се присъждат за постижения в периода от 1 септември 2016 година до 1 септември т.г. Те имат за цел да удостоят с публично признание творци, учени и дейци на изкуството и културата от град Добрич за принос в развитието на сценичните изкуства, визуалните изкуства, културното наследство, книгите, четенето и библиотеките, медиите и науката.
 
Наградите са една колективна, една индивидуална и една награда за млад творец или учен /до 35 години/. Наградите са неделими и се присъждат приживе. Те се връчват на специална церемония по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители, организирана от Община град Добрич.
 
Удостоените получават и парична премия - 1500 лв. за колективната награда; 1000 лв. за индивидуалната награда и 1000 лв. – награда за млад творец или учен.
 
Средствата за наградите се осигуряват от спомоществователи и бюджета на Община град Добрич.