/ netinfo
БЧК-Добрич раздаде 150 тона храни през 2018 година
100809
БЧК-Добрич раздаде 150 тона храни през 2018 година
  • БЧК-Добрич раздаде 150 тона храни през 2018 година
През 2018 година Областният съвет на БЧК е подпомогнал близо 8500 души от различни уязвими групи - възрастни, самотни, болни, хора с увреждания, деца в неравностойно положение. Това съобщи за Дарик директорът на БЧК-Добрич д-р Артюн Еринозов. Раздадени са общо 150 тона храни на стойност 300 000 лева, сочи отчетът на организацията.

2018 година премина под знака на 140-ата годишнина от създаването на БЧК, а логото бе „140 години - 140 добрини”, припомни д-р Еринозов. „Възможно е ние, приобщавайки се към това лого, да сме надминали цифрата, защото не минава ден без по една или друга причина да сме оказали помощ на нуждаещи се хора”, посочи директорът на Областния съвет.

Областният управител изпрати поздравителен адрес до акад. Христо Григоров по повод 140 г. Български Червен кръст 

Над 500 са доброволците на БЧК-Добрич, които помагат при осъществяване на програмите на организацията. С тяхна помощ става например разнасянето на храните по общини. Доброволците от младежкия Червен кръст през 2018 година са събрали около 9 хил.лв, които са разпределени на хора, нуждаещи се от парично подпомагане.

И тази година БЧК-Добрич ще предостави стипендии на студенти - сираци. Фондът за тази инициатива започна да се пълни през миналата година, първоначално от лични вноски от служителите на БЧК, а после се присъединиха фирми и граждани. През есента на м.г. БЧК предостави общо 1100 лева на момиче от Добрич и момче от Тервел.

БЧК-Добрич връчи стипендии на двама студенти от областта

Д-р Еринозов съобщи, че тази година ще могат да бъдат подпомогнати  минимум четирима първокурсници.

През 2019 година своето продължение ще има кампанията „Купи и дари”, съвместно с „Билла”. Продължава и проектът, по който 40 ученици от социално слаби семейства от училищата „Хр.Смирненски” и „Панайот Волов” получават топъл обяд.  

Още за проектите и кампаниите на БЧК чуйте в аудиото.