Среща между Жозеф Дол и български кметове и председатели на Общински съвети
Среща между Жозеф Дол и български кметове и председатели на Общински съвети / ГЕРБ - Добрич
Президентът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол се срещна с кметовете и председателите на общински съвети от цялата страна, избрани с листата на ГЕРБ. Сред тях бяха председателите на Общинските съвети в Добрич и Тервел  - Иво Пенчев и Симеон Симеонов, информираха от местната партийна централа.
 
Разговорът се проведе в София, преди началото на форума на Групата на ЕНП в Комитета на регионите. Президентът на ЕНП е бил категоричен, че България трябва да е горда с председателството на Съвета на ЕС.
 
Жозеф Дол е поздравил българските градоначалници за успешното развитие на българските региони. По думите му, управляваните от ГЕРБ населени места са придобили истински европейски облик в последните години. Президентът на ЕНП е подчертал, че българските градове и села се развиват непрекъснато и е изразил увереност, че стандартът на живот на всички български граждани ще бъде осезаемо подобрен под ръководството на тези кметове.
 
Градоначалниците от своя страна са изразили благодарността си към ЕНП и са заявили, че европейската солидарност и финансирането на важните за българите проекти от страна на ЕС е от изключително значение за всички населени места в страната. Президентът на ЕНП е подчертал, че страната ни е сред отличниците в кохезионната политика и е заявил, че тя е важна не само за България, но и за целия ЕС, защото обединява страните-членки.
 
По време на срещата си с българските кметове и председатели на общински съвети от цялата страна президентът на ЕНП е изразил задоволството си, че те живеят с проблемите на хората на населените места, които ръководят.