Празник на анимацията в детска градина "Първи юни"
Празник на анимацията в детска градина "Първи юни" / ДГ №17
Детска градина №17  „Първи юни” в Добрич отпразнува Световния ден на анимацията. МикиМаус, Том и Джери, Рапунцел, Миньоните, Батман и още много герои оживяха в групите на детската градина.  Всички деца гледаха първия създаден анимационен филм, който за тяхна изненада бе черно-бял.

Малките научиха за художника – изобретател Емил Райно, който през далечната 1892 година в Париж показва невиждано до тогава зрелище - оптически театър, който показва движещи се картинки.

анимация детска градина
ДГ №17

 Днес анимацията присъства всеки ден в живота на децата и затова те с радост приеха предизвикателството и влязоха в ролята на различни анимационни герои. Всички деца от първа група „Бонбон“ бяха в костюми на любими образи от филмчета. След като играха и се забавляваха, в групата решиха да се похвалят с  новата си визия на всички от детската градина, а накрая заедно си направиха и снимки.
 

анимация детска градина
ДГ №17

Най- големите – децата от подготвителните групи пък изрязаха комикси и си направиха собствено анимационно филмче. Други си оцветиха и направиха маски, с които влязоха в ролята на съответния герой. Има и нарисувани муцунки, които цял ден ще живеят в облика на любимия образ.

В трета група учителите влязоха в ролята на репортери и интервюираха децата, които надълго разказваха от кое фимлче са герои и какво се случва с тях. Те запечатаха образите на снимка в рамка, изработена специално за празника.
 

анимация детска градина
ДГ №17