Правят временна комисия за създаване на т.н. Общинска полиция
Правят временна комисия за създаване на т.н. Общинска полиция / netinfo

Местният паламент прие да бъде създадена временна комисия, чийто ангажимент до края на годината ще бъде намиране на начини за законово съществуване на общинско предприятие „Стопанска и охранителна дейност”. Предложението да бъде създадена т.н "общинска полиция" бе на Пламен Добрев, общински съветник от групата на политическа партия "Атака".

Идеята предизвика разнопосочни реакции. Общото мнение обаче бе, че градът има нужда от такава структура. Необходимо е обаче да се намери законова форма за създаването и финансирането й. За кмета Детелина Николава водещо е финансовото обезпечаване на такова предприятие и то в момент, в който се настоява за 12 % съкращение на общинската администрация от втората половина на годината, стана ясно на днешната сесия. 

Студентско общежитие № 1 по ул.”Калиакра” 54 вече е част от активите на общинската фирма Жилфонд инвест ЕООД . Днес общинските съветници гласуваха увеличаване на баланса на общинската фирма. Кметът Детелина Николова съобщи пред съветниците, че в близките дни предстои комисия от община Добрич да приеме сградата и имуществото в нея.