Петър Салчев представя Една баладична нощ в Добрич
Петър Салчев представя Една баладична нощ в Добрич / Дарик Добрич

Един от водещите джазови изпълнители у нас Петър Салчев представя проекта си One ballad night („Една баладична нощ”) от 18.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова” в Добрич.

Музиката в One ballad night е на ръба на жанра – част от пиесите са джазови, има и теми от други жанрове, казва в анотацията за концерта Гергана Семерджиева. Но е сигурно, че зрителите ще чуят красива музика, поднесена с широко отворена душа и професионализъм от участниците в проекта: Петър Салчев - вокал, Мирослав Турийски - пиано, Петър Момчев - саксофон, Георги Илиев - китара, Александър Леков - контрабас, Емил Пехливанов - ударни.

В програмата са включени някои от най-красивите баладични теми като My funny Valentine,  How deep is the ocean,  Slow hot wind,  Amapola.

Баладата е друг вид изкуство, това е музика на емоционално наситените паузи, споделя Салчев. "То е другата инвенция в музиката - с малко изразни средства да казваш много. Когато подготвяхме проекта, за нас от съществено значение бяха и текстовете на тези песни, защото словесните им образи обогатяват още повече цялостното звучене и са също толкова красиви, колкото самите музикални теми", посочва още певецът.

По думите му One ballad night e проект, подготвен с много любов, с много смирение и призив за повече обич между хората. Концертът е посветен на Международния ден на джаза, който се отбелязва на 30 април. Входът е свободен.