Двореца
Двореца / Дарик Добрич
Приключва шестнадесетото издание на пленера „Художници, Балчик, Любов". Днес, в последния ден на събитието, от 17 часа ще бъде открито Отворено ателие на участниците в пленера, което ще се проведе в работни пространства на Вила Сюита в Културен център „Двореца” в Балчик.
 
Тази година любовта към красивите места и творчеството на открито събира млади, но вече утвърдени автори от различни части на България. Това са Деяна Савова, Михаела Иванова, Радослав Нейчев, Антон Антонов, Валентина Лапчева и Мария Алексиева, които ще изразят индивидуалния си творчески поглед чрез своето изкуство.

В Отвореното ателие авторите ще покажат пред публика и общественост своите произведения. Зрителите от своя страна ще имат възможност да се срещнат и разговарят с художниците и организаторите на ателието.

Отворено ателие бе организирано и в предходното петнадесето юбилейно издание на художествения пленер през 2016 година и премина с голям успех. То бе посетено от много туристи и гости на Архитектурно-парков комплекс "Двореца", меценати на изкуството, галеристи, почитатели на арт културата, жители на Белия град.