Отдадоха под наем земеделски, училищни и читалищни ниви в Тервелско
Отдадоха под наем земеделски, училищни и читалищни ниви в Тервелско / netinfo
129 имота бяха отдадени чрез таен търг под наем за срок от една година в община Тервел, съобщават от кметството. Предложени бяха общо 250 парцела - близо 8 хил.дка общински земеделски земи, 940 дка училищни и 50 дка читалищни ниви. За 121 имота нямаше желаещи наематели. Те ще бъдат предложени отново на търг на 16 октомври.

Най-висока цена на декар е достигната за парцели в землищата на град Тервел и селата Каблешково и Честименско – по 63 лева, а най-ниска - за землището на с.Безмер – 2.25 лв за декар.

Съгласно заповед на кмета на общината от м.юни тази година, всички приходи, получени от наемателите на училищни земи, ще бъдат предоставени на училищата-собственици, за да се допълнят собствените си приходи.

Най-голям интерес от кандидати да обработват предложените земеделски земи имаше за имоти в селата Зърнево, Жегларци, Главанци, Градница, Каблешково и Кладенци.

Постъпленията от търга ще се използват за неразплатени сметки за гориво за отопление от предходния отоплителен сезон, за издръжка на детски заведения и бюджетни звена през предстоящия отоплителен сезон, за планирани ремонтни и строителни дейности.