Отбелязваме 136 години от рождението на Йордан Йовков
Отбелязваме 136 години от рождението на Йордан Йовков / netinfo

Навършват се 136 години от рождението на певеца на Добруджа Йордан Йовков. По този повод в Добрич ще се състоят редица събития.

Днес от 11.30 часа пред Дом-паметник „Йордан Йовков“ ще бъдат поднесени цветя  пред скулптурната фигура на писателя. От 15 часа в концертната зала на Младежкия център ще се състои тържествен концерт под наслов „Винаги съм наклонен да вярвам на хората …“  на Основно училище „Йордан Йовков“.

На 23 ноември от 17.30 часа във фоайето на Дом-паметник „Йордан Йовков“ ще бъде представена най-новата книга на Рада Въртунинска „Йордан Йовков, „Индже“ – „Кирджали“, Александър Пушкин“.

На 29 ноември от 18 часа, отново в дома-паметник, Пенчо Иванов ще представи своя моноспектакъл „Вечният жътвар“ по стихове на Генчо Златев, като и прозата си.

В Регионална библиотека „Дора Габе“ може да се види изложбата на плакати, афиши и покани под наслов „Йордан Йовков  на театрална сцена“.

Организатори на събитията са Регионален исторически музей – Добрич, Регионална библиотека „Дора Габе“, Сдружение на писателите – Добрич, училище „Йордан Йовков“ и Младежки център – Добрич, със съдействието на общината.