Организират конференция за устойчиво управление на земеделското производство
Организират конференция за устойчиво управление на земеделското производство / DarikNews.bg

 

Добруджански земеделски институт – Генерал Тошево организира конференция в рамките на разработвания съвместен проект „Интегрирана система за прецизно и устойчиво управление на рисковете за земеделското производство, специфични за региона на Добруджа“ по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България. Ще бъде представен проектът и резултатите, постигнати до момента.

На конференцията ще присъстват членове на АгРиМаНет - мрежа от фермери и професионалисти, изградена като една от основните дейности на проекта и включваща земеделски производители от Северна и Южна Добруджа, както и експерти от двата научни института – партньори по проекта – ДЗИ и Изследователският институт по растителна защита – Букурещ.

Основен фокус на конференцията е Интегрираната система за управление на характерните рискове за земеделието в региона на Добруджа, която беше създадена по време на разработването на проекта, и как тя позволява компетентна намеса в рискови за земеделието ситуации и взимането на устойчиви решения при производството на здрави земеделски култури и здравословни храни.

Конференцията ще се проведе от 10.30 ч. в сградата на Международния колеж – Добрич.