/ Дарик Добрич
Готов е културният календар за идната 2019 г. на общините в област Добрич, съобщават от Областна управа. Проектът е изпратен в Министерството на културата.

14 идеи се конкурират в избор за туристическо лого на Добрич

Община Добричка ще отбележи през ноември 170 години от създаването на Обединено училище „Добри Войников“ в село Победа. В различни населени места ще се проведат регионални прегледи на фолклорната самодейност, а за поредна година общината ще е домакин на събора „Песни и танци от слънчева Добруджа“, който ежегодно се провежда край Дебрене. 

Генерал Тошево отново ще е домакин на национален фестивал на лавандулата през юни. През цялата година общината ще посреща в различните фестивали любители на фолклора, поезията, отделено е място в календара и за празници на плодородието, хляба, житото и Добруджа. През декември Генерал Тошево тържествено ще отбележи 160 години от рождението на патрона си - генерал Стефан Тошев.

За любителите на автентичната кухня Община Крушари отново ще проведе „Празник на гърнетата“. Община Тервел ще организира изложение „Произведено в Тервел“. Община град Добрич продължава традицията и в годината ще посрещне любители на балета, на фолклора, на класическата музика в рамките на домакинството си на утвърдени международни и национални фестивали и конкурси.

За поредна година Община Балчик ще покани малки и големи на фестивала „Виа Понтика", „Дни на класиката Балчик", „Усмивките на морето", „Море от ритми" и други. И Община Каварна запазва утвърдените във времето фестивали „С България в сърцето", на любителските театри, Миден и рибен фест. Шабла ще посреща любителите на хвърчила и ще проведе за поредна година празника на плодородието.