/ Дарик Добрич
Строителите на водния цикъл на Добрич понякога оставят след себе си необезопасени изкопи - това е един от сериозните сигнали, получени в общината, коментира зам.-кметът арх. Боян Коларов. По думите му това се случва, защото строителите се стремят да работят бързо и когато се изнасят от един обект на друг, оставят необезопасени изкопи, което е опасно за хората.

Имало и сигнали за запрашеност, но строителите вече работели с автометли.

45 километра или над 60% от водния цикъл на Добрич вече са приключени

Арх. Коларов увери, че когато има сигнали за неблагополучия, контролиращите органи връщат изпълнителите да свършат работата отново. „Качеството на работата е оптималното, което може да се получи за сроковете, които имаме. Притиснати сме от времето,  защото проектът трябва да приключи в рамките на 2019 година. В противен случай може да загубим възможностите за финансирането на проекта”, заяви зам.-кметът.

Той подчерта, че за качеството на работата се следи доколкото е възможно денонощно.

По думите му, се е случвало контролните органи да поискат да се отвори вече заринатия изкоп, за да се провери как е положена тръбата. „Не допускаме полагане, което да не е проследено. Защото може да се окаже един ден, че новите тръби са пробити или с лошо направени снадки”, заяви арх. Коларов.