Саниран блок в Добрич
Саниран блок в Добрич / netinfo
Община Добрич е отличена с награда на третото издание на конкурса ЕКООБЩИНА, в категория „Енергийна ефективност на сградите – община с население над 40 000 жители“.

Церемонията по връчване на наградите ще се състои на 10 октомври във Френския институт в България, в присъствието на Министъра на околната среда и водите, Министъра на регионалното развитие и благоустройството, както и на кметовете на общините, които са участвали в третото издание на конкурса.

Община Добрич с престижна награда от Института по публична администрация

На кмета на Община Добрич ще бъде връчен приза „Енергийна ефективност на сградите”, за да отличи ангажираността в реализирани образцови инициативи, както и водената стратегическа политика в областта на устойчивото енергийно развитие.

ЕКООБЩИНА е конкурс, организиран от  Посолството на Франция в България, Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той има за цел да открои значението на прилагането на добри практики на местно ниво в шест ключови области, представляващи стълбовете на едно устойчиво градско развитие.

Областите са енергийна ефективност на обществените сгради и частните жилища; управление на водите; управление на отпадъците; устойчива градска мобилност; управление на публичните пространства; спорт и гражданско общество.

От създаването си конкурсът е предназначен за всички български общини и отличава във всяка една от посочените области една голяма община (над 40 000 жители) и една малка община  (над 10 000 жители).