Областният управител е в непрекъсната телефонна връзка с кметовете
Областният управител е в непрекъсната телефонна връзка с кметовете / netinfo

В Балчик електроснабдяването и водоснабдяването са нормални. Отворени са пътищата за Добрич  и Варна през Кранево. Работи се за отваряне на пътя за Каварна и границата. Почистват се улиците в града. Пътищата от общинската пътна мрежа са затворени. Закъсал е автобус в с. Оброчище, хората са извозени.

Проходими са пътищата Добрич - Крушари, Севрняк - Коритен - Крушари, Крушари - Полк. Дяково, Крушари - Северци - Лозенец, Полк. Дяково - Добрин в община Крушари. Продължава да се работи по пътя  Бакалово - Телериг - Габер. Навсякъде има електричество и водоснабдяване. Хляб има в Полк. Дяково и Добрин, в останалите селища ще се зарежда днес.

Пътищата в Каварненско са непроходими. Ток и вода има. Всички пътища в община Тервел са отворени.

Затворени за движение са пътните отсечки в община Ген.Тошево. Пътят Кардам - Чернооково - Спасово - Сърнено - Сираково - Преселенци е почистен, родилката в Чернооково е прибрана в Г.Тошево. Работи се по почистването на Красен - Росица, Пчеларово - Зограф през Житен за Красен. В с. Ал.Стамболийски половината от къщите са без ток поради скъсан проводник.

В община Добричка е непроходимо към селата Пчелник, Житница, Тянево, Врачанци, Дряновец, Воднянци, Алцек, Подслон, Медово, Бенковски, Бдинци, Вратарите, Дебрене и Соколник. Заради непочистените пътища хляб няма в селата Житница, Лясково, Дряновец, Алцек, Медово, Вратарите, Соколник, Дебрене и Ведрина, но са запасени с брашно, макарони и други стоки от първа необходимост. Ток и вода има.

Областният управител Желязко Желязков е в непрекъсната телефонна връзка с кметовете на общини. Предстои разговор с представители на снегопочистващата фирма и Пътно управление, за да се уточни разпределението на техниката. Зимната обстановка в Област Добрич остава усложнена. В момента се работи по отварянето на пътя Генерал Тошево - Кардам, Балчик - Шабла /около с. Езерец/, Балчик - Кранево, Добрич - Албена. Отворени за движение са 5 пътни отсечки: Добрич - Варна, Добрич - Силистра, Добрич - Балчик, Добрич - Крушари и Тервел - Карапелит.