Наградиха 32 служители на МВР-Добрич по повод празника на полицията
Наградиха 32 служители на МВР-Добрич по повод празника на полицията / Дарик Добрич, архив

32 служители на Областната дирекция на МВР са наградени по повод професионалния празник на българската полиция, който се отбелязва днес, съобщи за Дарик шефът на ОД на МВР комисар Стефан Йончев.

От тях с обявяване на благодарност са отличени 15 души, 17 служители на дирекцията са повишени в длъжност. Полицаите са наградени за постигнати добри резултати в професионалната си дейност.

Приоритет в работата на полицията в региона продължават да са случаите с безследно изчезнали лица, заяви комисар Йончев. По думите му през последните две години, откакто той е поел длъжността, е приключила работата по 9 случая с безследно изчезнали от общо 26.

През изминалата година в областта няма извършени тежки криминални престъпления, каза още комисар Йончев. Най-често регистрираните престъпления са кражбите на лично имущество, като напоследък те имат добър процент разкриваемост.

Без сериозни инциденти е преминал и туристическият сезон по Северното Черноморие. Комисар Йончев благодари на командированите 25 служители от областните дирекции в Русе, Силистра, Разград и Търговище, както и на четиримата румънски полицаи.