Награди за 35 000 евро получиха призьорите в кулинарно състезание
Награди за 35 000 евро получиха призьорите в кулинарно състезание / Висше училище Международен колеж - Добрич

Голямата награда в националното кулинарно състезание, което се проведе в Добрич, спечели Софийската професионална гимназия по туризъм. Състезанието се проведе за 13-и път, а негов домакин бе HRC Кулинарна Академия и Висше Училище Международен колеж в Добрич. Връчените награди бяха на обща стойност 35 000 евро. 

Наградата за „Най-добър млад готвач" - стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 500 евро, предоставена от Зануси и Електролукс - отиде при Христина Видина от Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии в град Разлог. 

Най-добре при барманите се представи Иван Георгиев - ученик в Гимназията по туризъм във Варна, а при сомелиерите - Слави Райчев от София. 

В класирането по отбори на училищата участници бяха раздадени награди на стойност над 20 000 евро, а именно два планетарни миксера, осигурени от Електролукс и Зануси, софтуер за ресторант, осигурен от фирма Елтрейд, както и голямата награда -  професионална фурна (конвектомат) на стойност 14 000 евро. Наградата връчи лично директорът на Електролукс и Зануси за Източна Европа Алберто Сбалчиеро на училището с най-висок резултат от представянето си - Софийската професионална гимназия по туризъм.