Над 100 деца ще се занимават в школите и клубовете към читалището
Над 100 деца ще се занимават в школите и клубовете към читалището / Дарик Добрич, архив

От днес започва новата учебна година за школите и новият творчески сезон за всички състави и клубове в читалище “Йордан Йовков – 1870” в Добрич. Очаква се и тази година над 100 деца да се включат в групите, съобщи секретарят на читалището Диана Кирова. Възстановява работата си школата по немски език, която е действала преди години в културния институт. Тя е за деца и възрастни, с преподавател Магдалена Желева.

Традиционо голям интерес има към музикалната школа и тази по изобразително изкуство. Започват заниманията и в театрална студия “Зорница” с ръководител Ема Георгиева, вокална група “Звънче” с педагог Стефка Димитрова, детската филхармония с ръководител Ангел Ангелов. Предвижда се в школите и клубовете да бъдат привлечени и деца в неравностойно положение от приюта към храм “Света Троица”.

Месец октомври е месец на дарителството, затова от 1 до 31 октомври читалището обявява инициативата “Дари нова книга”. Кампанията е и по повод 195 години от рождението на общественика и дарител Евлоги Георгиев. Гражданите могат да дарят книги на библиотеката за да се обогати фондът й. “Той не е малък – имаме към 170 хиляди библиотечни единици, но е трудно всяка година да заделят средства за закупуване на книги. Затова призоваваме добричлии да се включат в кампанията”, допълни Кирова.