/ edna.bg
На 11 септември, от 11:00 часа в сградата на Областен съвет на Български Червен кръст Добрич Стелиян Стоянов - член на управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Добри Драгнев - председател на ОС на БЧК Добрич ще раздадат от „Хляба на мира“ за 2018 година на болни от диабет хора и представители на диабетно дружество „Добруджа“ в Добрич и Домашен социален патронаж - Община Добричка.
 

Проектът „хляб на мира“ обединява 12 държави от Централна и Източна Европа, има своя история и символика-единение на народите, устойчиво земеделие, бит, поминък и не на последно място инициативата е пример за филантропия.

Тази година земята на Добруджа в регион Генерал Тошево отгледа „ръжта на мира“ и 600 хляба от нея са дарени на Българския Червен кръст Добрич от името на  Националната Асоциацията на българските зърнопроизводители.
 
По волята на дарителя, БЧК ще изпрати „Хляба на мира“ във всички 8 общини в областта. Със съдействието на домашните социални патронажи и представители на диабетни сдружения, по един брой ръжен хляб ще получат хора със специални хранителни потребности.