Мюзик кампус Балчик
Мюзик кампус Балчик / Дарик Добрич, архив
Културен център "Двореца" в Балчик ще бъде домакин на шестото поредно издание на международния фестивал  "Music Campus Balchik". Музикалното събитие включва майсторски класове и концерти.

Проектът се провежда под патронажа на сдружение "Култура край границата", както и с подкрепата на Държавен Културен Институт "Културен център "Двореца" и цели да даде възможност на млади български музиканти за срещи и изяви.

Мюзик кампус Балчик
Дарик Добрич

По време на тазгодишния формат майсторските класове ще се водят от някои световно признати имена в областта на музиката, като Александру  Гавриловичи, Швейцария /цигулка/ - арт директор на фестивала, Ирина Гавриложици, Австривя, /оперно пеене/, Туула Халстром, Филандия /клавирен съпровод на оперно пеене/, Стефан Хаджиев, България /виолончело/, Марк Тотен, Холандия, /виола/ и Владимир Лакатос, Германия, /камерна музика/.

Входът за всяка една от концертните вечери в Каменната зала на Двореца е свободен. Те ще се проведат на 6, 7, 8, и 9 септември.

Мюзик Кампус Балчик 2017
Дарик Добрич

Съпътстващо мероприятие и тази година е изложбата  "Знаци на звука" на Стела Василева, която може да бъде видяна в Каменната зала от 1 до 9 септември.