Времето
Времето / Дарик Добрич
Днес ще е отново слънчево. След обяд над по-голямата част от страната ще се появи висока облачност, над югозападните райони и средна, но само на отделни места там ще превали слаб дъжд, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.
 
Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 30 и 35 градуса, в София около 29 градуса.

куче дъжд лято лошо време
ThinkStock/Getty Images

Над Черноморието ще бъде слънчево с до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха: 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

лято плаж жена
ThinkStock/Getty Images

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с висока, а над масивите от Югозападна България и средна облачност и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.

В средата на седмицата ще остане предимно слънчево, със слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще се повишат с още градус-два.

Колко най-топло ще е у нас и ще има ли изненади от времето през август?
 
По-значителни временни увеличения на облачността ще има с наближаването на почивните дни в края на седмицата. Тогава и температурите леко ще се понижават.

лято плаж жена
ThinkStock/Getty Images

В събота само на отделни места в Западна България е възможно да превали и прегърми. В неделя вероятността за краткотрайни валежи с гръмотевици на повече места е по-голяма.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg