Меглена Кунева: В България има политически картел
Меглена Кунева: В България има политически картел / Дарик Добрич

В България има политически картел. Нови доказателства за това получихме и при гласуването на ВСС. Смятаме, че така ще бъде и на следващите избори. Затова не можем да приемем никакъв маскарад – нито по отношение на изборите, нито за коалициите , нито за АЕЦ Белене. Това заяви в Добрич Меглена Кунева – председател на “Движение България на гражданите”.

Силно сме обезпокоени от подготовката на някои политически сили за повторението на нечестните избори за президент и вицепрезидент, на които Герб, БСП и ДПС показаха, че не са се отказали от използването на контролиран вот, купуването на гласове или откровено фалшифициране на изборните книжа, подчерта Кунева. Тя информира още, че „Движение България на гражданите” ще организира широка гражданска инициатива за честни избори, включваща и международни наблюдатели.

Бившият български еврокомисар определи като трагикомедия ситуацията с АЕЦ Белене. Според нея „това е не политика, а някакъв много странен литературен жанр, много добре описан в „Мисия Лондон”. От „България на гражданите” заявиха още, че се надяват да бъдат първа политическа сила в следващия парламент и работят за това.

Меглена Кунева, Даниел Вълчев и други представители на ръководството на “Движение България на гражданите” ще се срещнат в 18.00 часа в Огледална зала “Нели Божкова” с граждани на Добрич.