Рибен и миден фест Каварна `2017
Рибен и миден фест Каварна `2017 / kavarna.bg
Кметовете на общините Тутракан и Каварна са класирани в конкурса за месец септември на сайта кмета.бг. Темата на конкурса бе „най-добра кулинарна дестинация”.

При градовете с население под 20 000 души на четвърто място е класирана Каварна, в лицето на кмета Нина Ставрева. Най-много гласове в категорията е събрал кметът на Тутракан д-р Димитър Венков, следван от тези на Елена и Царево.

Тони Димитрова закрива ХIV издание на Рибен и миден фест

Каварна бе номинирана заради четиринадесетото издание на „Миден и рибен фест – Каварна `2017". Разнообразие от мидени и рибни специалитети опитаха жителите и гостите на Каварна в рамките на трите фестивални дни в началото на септември.

За 14-та поредна година пък крайдунавският град Тутракан бе домакин на празника на кайсията. Тази година събитието се проведе на 30 юни. Традиционно на този ден се събират всички производители на кайсии от региона, тъй като именно този плод е сред традиционните овощни видове в областта. Там се проведе изложение на различни сортове кайсии, имаше и конкурс за най-добър кайсиев плод, най-добра кайсиева ракия, най-вкусен кайсиев сладкиш и сладко от кайсии.