Избраха проектант на депото за отпадъци в Стожер
Избраха проектант на депото за отпадъци в Стожер / netinfo

Проектирането на регионалното депо за отпадъци в село Стожер ще се извършва от Консорциум "Уейст проджект"-Варна. Това стана ясно по време на проведената среща между сдружение "Управление на отпадъците - регион Добрич" и представители на РИОСВ - Варна.

След процедура по Закона за обществените поръчки Сдружението сключи договор с Консорциум „Уейст проджект" Варна за изпълнение на работното проектиране на депото и претоварната станция, за подготовка на документациите за възлагане на обществени поръчки и за изготвяне на заявление за издаване на комплексно разрешително.

Необходимите средства за проектирането, които са  близо 600 хиляди лева, ще бъдат отпуснати като безлихвен заем от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към екоминистреството. Те ще бъдат включени като разход при кандидатстване за изграждане на регионалното депо по Оперативна Програма „Околна среда 2007 - 2013".

В рамките на срещата е направен отчет за извършените дейности до момента и са обсъдени належащи проблеми. Коментирани са и основните технически и финансови аспекти от реализацията на проекта. Проектантите от избраната фирма са представили сепариращи и компостиращи инсталации.