Иван Лечев: На рок фестивала в Добрич чухме добра авторска музика
Иван Лечев: На рок фестивала в Добрич чухме добра авторска музика / Дарик Добрич

Щастлив съм, че на рок фестивала “Let`s rock it” в Добрич имаше добра авторска музика, коментира председателят на журито - музикантът Иван Лечев. Организираният от  ПП”ГЕРБ” фестивал се проведе за трета поредна година в Добрич.

Лечев открои по-сериозното чуждестранно участие тази година, а също перфектната организация и доброто озвучаване. По думите му с такива събития се оказва отпор на ширещия се нихилизъм и поголовното изпростяване на нацията. Той сподели, че е впечатлен от доброто представяне на сръбската група от Highway от Нови Сад, групата която грабна и голямата награда на тазгодишното издание на фестивала.

Класирането за авторска песен оглави група „Лопатарка” от Монтана, следвана от  New Page – Тутракан и Gotha G. – Добрич. Първа в класирането за изпълнение е група Edict – Кишинев - Молдова, втори са Voltage от Дупница, трети Anekdot – Русе.

Китаристът на ФСБ коментира и въпроса дали е по-добре за младите групи да пеят на родния си език или на английски. „Аз разбирам, че хората се стремят да пеят на английски, защото смятат, че това ще им осигури път навън, но пък те губят местната публика”, посочи Лечев. Той припомни, че навремето ФСБ направи опит да преведе текстовете си на английски, но по думите му резултатът не е бил добър и музикантите повече не са експериментирали в тази посока.

ФСБ ще има концерт на 4 септември в пловдивския амфитеатър. Музикантите планират да представят програмата си "Вълче време" и на други места в страната.