/ Sofia Photo Agency, архив
С информационен ден, Инспекцията по труда в Силистра отбелязва 110 години от създаването си. Първите две срещи са насрочени за днес  в общините  Дулово и Тутракан и на тях са поканени както работещи, така и работодатели. Силистренските инспектори посрещат годишнината с  гордост и заради челното място на инспекцията в страната по брой сключени еднодневни трудови договори.

За деветте месеца на тази година са регистрирани 20 205 еднодневни трудови договори в областта, отчитат  от инспекцията. Договорите са регистрирани от 156 земеделски стопани и според статистиката са със 7 000 повече от миналата година. С този резултат инспекцията в Силистра се нарежда на едно от челните места в страната.

Също през деветте месеца на тази година трудовите инспектори в областта са извършили над  570 проверки за спазване на трудовото законодателство и осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. При проверките са установени 2 767 нарушения, от които 53.6 на сто са свързани с осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд.

Наложени са 2 679 принудителни административни мерки. В 140 от случаите е потърсена административно-наказателна отговорност на работодатели и на физически лица.