/ ОА Силистра
Областният управител на Силистра Ивелин Статев представи назначения от Министерски съвет заместник-областен управител Илиян Великов. Негов ресор е координацията между институциите, включително и с органите за местно самоуправление. Ресорът на другия заместник-областен Стоян Бонев е регионално развитие и хуманитарни дейности.

Илиян Великов е на 52 години и е дългогодишен служител в сферата на МВР. Заемал е различни ръководни длъжности в Областната дирекция в МВР Силистра. Има завършени две магистратури в Русенски университет „Ангел Кънчев“ - специалности „Промишлен дизайн“ и „Селскостопанска техника“.

При встъпването си в длъжност новият зам.-областен представител бе поздравен от д-р Мария Димитрова – председател на общинската организация на ГЕРБ в Силистра и председател на ОбС, и от Денислав Димитров – областен организационен секретар, общински съветник в Силистра.

Областният управител обяви, че на 31 октомври т.г. Областна администрация Силистра е домакин на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район, за което е изготвен дневен ред, включващ материали от министерства, както и отнасящи се до въпроси в 5 административни области Силистра, Русе, Разград, Велико Търново и Габрово.