Французи съветват как да направим Добрич по-безопасен град
Французи съветват как да направим Добрич по-безопасен град / Валентина Добринчева

С работна среща в Добрич ще започнат дейностите по проект „Заедно за безопасността на регионите". Той се осъществява от община Добрич в партньорство с френския град Сент Ерблен и Европейския форум за градска сигурност.

В работната среща ще вземат участие експерти от страна на партньорите по проекта, както и различни местни структури по осигуряване на безопасността и обществения ред в Добрич. Френският град ще бъде представен от заместник-кмета, отговарящ за превенцията и сигурността - Доминик Талдек, директора на отдел безопасност и обществен ред - Ерик Фосемба и ръководителя на системата за видеонаблюдение на града - Филип Бургоан. Специалистите ще представят опита си и ще обменят добри практики и идеи в областта на превенцията на риска.

Проектът с обща стойност 215 904 лева се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Чрез него ще бъдат търсени нови дългосрочни решения на проблемите, свързани с обезпечаване на безопасността на градската среда и управлението на трафика в резултатно партньорство с полицията, обществените институции, съда и други заинтересовани местни страни.

Работната среща ще завърши на 27 ноември.