Двама добричлии застават пред Темида за кражби и опит за грабеж
Двама добричлии застават пред Темида за кражби и опит за грабеж / netinfo

31-годишният Симеон Иванов Георгиев и 27-годишният Калоян Стефанов Кьосев ще бъдат съдени за опит за грабеж. Георгиев ще отговаря и за 4 кражби от добричката телевизионна кула, съобщават от прокуратурата.

Симеон живеел в барака срещу телевизионното съоръжение. За периода от 11 до 25 ноември 2009 година той задигнал от двора на кулата радиатори, дизелово гориво и акумулатор, общо на стойност 1893 лева. За тези деяния крадецът може да получи присъда затвор от 1 до 10 години.

На 28 ноември по обед Георгиев и Кьосев се качили в автомобила на втория и шофирайки из града започнали да обмислят как да изкарат пари. Решили да нападнат жена и да я ограбят. До паметника на „Хан Аспарух" Георгиев опитал да измъкне чантата на една жена, като се хвърлил отгоре й в гръб. Добричлийката паднала на земята, но не пуснала чантата. Намесили се случайно преминаващи оттам граждани и подгонили нападателя. Той хукнал и се качил в колата при Кьосев. Преследвачите запомнили номера на автомобила и се обадили в полицията.

Двамата са задържани под стража. За опита за грабеж Георгиев може да получи присъда от 3 до 10 години затвор, а Кьосев - от 5 до 15 години, тъй като е осъждан за друго подобно деяние.