/ Дарик Добрич
43-годишният Хюсеин Х. от Добрич остава в ареста, реши Окръжен съд - Добрич. Тричленен съдийски състав потвърди определение на Районен съд - Добрич от миналата седмица, с което на мъжа е била наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Деянието е извършено на 13 юни т.г. в кв.„Балик“ след възникнал скандал между него и свидетел по делото.

Според събраните на този етап данни, мъжът стрелял три пъти с газов пистолет в непосредствена близост до очите на потърпевшия, а после нанесъл с оръжието няколко удара по главата му. Впоследствие влязъл във входа на жилищен блок, върнал се с брадва и размахвайки я заплашил пострадалия, че ще го разсече. В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са 2 гилзи и 1 катарама. Извършено е претърсване в дома на обвиняемия и прилежащо избено помещение, откъдето са иззети 2 брадви.

Окръжните магистрати намериха, че именно задържаният е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение и за което е предвидено наказание „лишаване от свобода”. Преценката е, че има и реална опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като е осъждан неколкократно, включително е  изтърпявал наказание лишаване от свобода, но явно престоят в затворнически условия не го е възпрял от извършване на нови престъпления. Срещу задържания има и друго висящо наказателно производство, водено за престъпления против личността и собствеността.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване и протест.