Добрич ще е вторият български град със зарядна инфраструктура за електромобили
Добрич ще е вторият български град със зарядна инфраструктура за електромобили / PRoWay Communications Agency

До началото на юни 2012 г. в Добрич ще бъде инсталирана първата зарядна станция за електромобили извън София, съобщиха от „ФУЛЧАРДЖЪР България” - първата компания, изградила инфраструктура за зареждане на електромобили в България. „Атанасов Груп“ ЕООД ще е партньор на ФУЛЧАРДЖЪР България при изграждането на зарядна инфраструктура за електромобили в Добрич и региона.

В рамките на общинския проект „Устойчивост, мобилност, достъпност в Трансграничен регион Констанца – Добрич – Транспортна инфраструктура” е разработена и стратегия за трансгранична мобилност, за улеснение на превоз на стоки и хора. Лично кметът на Добрич Детелина Николова обяви, че подкрепя инициативата за развитие на електромобилността.

В началото на годината „ФУЛЧАРДЖЪР България” инсталира първите 7 зарядни станции в София. „Целите на компанията са да монтира зарядни станции в централните части на българските градове. През 2012 и 2013 година започва серийно производство на електромобили от страна на повечето производители, което ще доведе и до намаляване на цената им", заявиха от дружеството.

„Участието в изграждане на зарядна инфраструктура за електромобили е естествено продължение на на нашия бизнес. Аз съм сигурен, че тази инициатива ще направи нашия град още по-добро място за живеене”, сподели Атанас Атанасов, собственик на „Атанасов Груп” ЕООД.