Депутатът от БСП Сияна Фудулова: Режисьорите на днешните протести стоят и зад юлските събития
Депутатът от БСП Сияна Фудулова: Режисьорите на днешните протести стоят и зад юлските събития / Дарик Нюз - архив

„БСП няма намерение да стои на инат в управлението, за нас властта не е самоцел. Но много ясно осъзнаваме срещу какво сме се изправили – срещу една сила, която използва като параван младежите и чисто по мутренски се крие зад тях” – това заяви в ефира на Дарик народният представител от БСП от Добрички избирателен район Сияна Фудулова.

В коментар на събитията от последните дни около и в парламента Фудулова каза: „Подкрепям протестите като изразяване на гражданска позиция, което е съвсем нормално за една демокрация. Но това, което видяхме преди ден не беше израз на определена позиция. Твърдя, че от много време протестът беше подменен и, че лицата, които бяха на площада пред парламента не са лицата на българската интелигенция и на българската студентска младеж. Да скачаш по колите, да носиш камъни в джобовете, да хвърляш пиратки -това не е поведение, което изразява позиция. Знаем кои са режисьорите на вчерашните протести, това са същите лица, които организираха юлските събития. Има едно странно съвпадение – и юли месец, и сега сме в бюджетна процедура. Плаши ли се ГЕРБ, плашат ли се Борисов и Цветанов от това, че ние ще приемем един по-добър бюджет? Убедена съм, че с приемането на бюджет 2014 г. съвсем ще лъсне управленската немощ на ГЕРБ в изминалите три години и половина”.

Според народният представител и доскорошен председател на Областния съвет на БСП в Добрич няма никаква драма в освободения от нея пост начело на социалистите от Добричка област. Фудулова обясни, че според устава на БСП не могат да се съвместяват длъжности като народен представител и председател на областен или общински съвет на партията. В тази връзка съвсем резонно е бил избран Росен Карадимов като областен лидер на БСП в Добрич, а Сияна Фудулова е остава негов заместник, разясни депутатът.

Тя бе категорична, че въпреки всичко управляващите  ще приемат един добър бюджет за 2014 г. и на този етап не мислят за оставка на парламента и правителството.