Деца изработиха коледни картички от екологични и отпадъчни материали
Деца изработиха коледни картички от екологични и отпадъчни материали / netinfo

Приключи конкурсът за изработване на коледна картичка от екологични и отпадъчни материали, организиран от Община град Добрич, съвместно с „Екоколект“ АД. Бяха създадени над 170 картички от ученици от I -ви до IV - ти клас от 18 училища в град Добрич. С най–много творби се представи СУ „Димитър Талев“.

Оригиналните картички впечатлиха тричленната комисия с представители на Община Добрич и фирма „Екоколект“ АД със своята креативност, оригиналност и коледен дух.

Комисията присъди I-ва награда на Дарина Ангелова Райковска на 9 г. от III „г“ клас ОУ „Христо Ботев“, II-ра награда на Олимпия Емилова Георгиева на 8 г. от II „а“ клас на СУ „Любен Каравелов“ и III-та награда на Мариела Жулиянова Борисова на 7 г. от I „в“ клас на СУ „Димитър Талев“.

Две утешителни награди се присъждат на Теодора Тошкова Тодорова от III „в“ класна ОУ „Христо Ботев“ и Наргюл Тансел Дервиш от III клас на ОУ „Йордан Йовков“.

Награждаването на победителите ще се състои на 21 декември 2016 г. от 10 часа в Община Добрич. Наградите са осигурени от „Екоколект“ АД. Коледните картички ще бъдат изложени във фоайето на концерта зала „Добрич“ от 17 до 22 декември. Всеки, който желае, може да си вземе картичка, като дари парични средства в предоставената за тази цел кутия. Средствата ще бъдат предадени на учебните заведения, взели активно участие в конкурса.