В подкрепа на грижата за децата и младежите с увреждания ДАЗД започва мониторинг
В подкрепа на грижата за децата и младежите с увреждания ДАЗД започва мониторинг / dariknews.archive
Балчик e домакин на кръгла маса на тема „Устойчиви партньорства и решения за активно сътрудничество между академичните среди и Държавната агенция за закрила на детето“.

На събитието председателят на ДАЗД Офелия Кънева ще представи резюме на постигнатите резултати в съвместната работа с висшите училища и ще бъдат дискутирани предложения за създаване на механизъм за взаимодействие между Държавната агенция за закрила на детето и академичната общност.

Срещата се организира от Държавната агенция, като продължение и надграждане на един от приоритети за 2017-та година, а именно „Въвличане на професионалните общности в работата с деца“. Тя се явява и заключителна част от проведените до момента над 15 срещи  от експерти на агенцията с представители на различни висши училища в цялата страна.

На срещата ще присъстват ректори, декани и преподаватели от Софийски университет "Св. Св. Климент Охридски", Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Великотърновски университет - филиал Плевен, Русенски университет "Ангел Кънчев", Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий", Шуменски университет "Епископ Константин Преславски", Национална спортна академия „Васил Левски“, Бургаски свободен университет, Медицински университет – Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и Югозападен университет "Неофит Рилски".